mandag 7. juni 2010

Helgetur ved Sognefjorden


I helgen var vi på en fantastisk fin tur forskjellige steder i Sognefjorden. Vi reiste til steder der familien til sambo har bodd og vokst opp. Sambo sine foreldre, og kusinen til svigermor med mann var også med på turen. Det første stedet vi var innom var Høyanger, og så noen bygder rundt der.

Så dro vi til Balestrand, der vi bodde på Kviknes Hotell et urtolig flott gammelt hotell bygget i sveitserstil.
Vi bodde på en av suitene i den historiske delen av hotellet (det har også et nybygg). Med kjempeflott utsikt fra balkongen, rommet var også veldig koselig. 


 Vil absolutt anbefale dette hotellet, maten var kjempegod og de ansatte var veldig hyggelig. Må si interiøret også var flott, da gamle møbler var godt bevart. Fikk desverre ikke tatt så mange bilder innendørs, men sjekk gjerne ut Kviknes HotellBalestrand er et utrolig koslig sted, og har kjempemange gamle nydelige trehus. Jeg og min kjære gikk på over en times tur bare for å kike på alle de flotte husene og stedene langs fjorden. 
Skulle gjerne hatt et av disse husene ;)Må være herlig å ha sommerhus i denne bygden. Tror ikke jeg ville klart å ha fast bosted her, blir nok litt for rolig for meg. Men et feriehus hadde vært fint.Søndag tok vi fergen til Vangsnes, der var vi oppe og så på utsikten ved den store Fridtjof statuen (10,5m høy på 12m høy sokkel). Så dro vi til Vik. Og deretter til Framfjord og Arnafjord, det var her mormoren til sambo var født og bodde de første leve årene i et pitte lite hus.


Så dro vi tilbake til Vik for å spise middag, så bar det over Vikafjellet hjemmover. Her lå det fremdeles masse snø. Og var ganske kaldt når vi beveget oss ut av bilen.Alt i alt har vi hatt en helt fantastisk helg, ble kanskje litt mye bilkjøring men helt klart verdt det. Vi var også utrolig heldig med været, hadde nok ikke vært like kjekt om det regnet. 

post signature

1 kommentar:

  1. Åååå såååå vakre bilder. Nydelig!!!
    Herlig sommerstemning!

    Ha en fin ny uke!

    Tove

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails