lørdag 13. mars 2010

Tilbake fra Cruise i Karibien.


 Da er vi hjemme igjen etter ferie på cruise i karibien. Vi har hatt det fint, men begynnelsen av ferien ble et lite mareritt noe som også la litt demper på resten av ferien. 

Vi dro tidlig fredag morgen fra Bergen, og fikk allerede på denne flygningen beskjed om at flyet vi skulle ta fra Oslo videre mot New York (Newark) var forsinket. Så når vi landet på Gardermoen måtte vi ta kontakt med Continental Airlines. Da vi gikk for å snakke med dem fikk vi vite at pga snøvær i NY var ikke flyet tatt av derfra engang. Så om det kom ville det bli mange timer forsinket. Men vi skulle få mer opplysninger kl.12, så da var det bare å vente på at tiden skulle gå. Kl.12 får vi beskjed om at flyet er blitt kansellert og at vi må stille oss i kø for å booke om billettene. I denne køen stod vi i 3timer før vi kom frem, så 1time med damen i skranken for å få booket om billetene. Det var ikke mulighet å få oss fra Olso til Miami i tide til å nå cruiset som skulle gå fra Miami kl.17 om lørdagen. Så da måtte vi prøve å komme oss til første stoppested for cruiset som var St.Thomas, for å gå på båten der.

Vi fikk booket om billetene slik at vi kunne fly til London og til NY derfra om lørdagen, for så å ta fly fra NY til St.Thomas søndag morgen. Så da var det bare å ta inn på hotell ved Gardermoen for å vente til neste dag. Lørdag morgen flyr vi til London, men da vi kommer til London får vi på nytt beskjed av Continental Airlines at flyet vi skal ta til NY er blitt kansellert. De får booket oss ombord med Virgin Atlantic som skal fly til NY lørdagkveld. Da var det bare å vente på Heatrow i 10 og en halvtime på dette flyet. Må si at 10timer går utrolig sakte når man er på en flyplass. I tillegg til dette fikk jeg bihulebetennelse noen dager før vi skulle dra, og det viste seg at jeg ikke tålte penicillinkuren jeg hadde fått. Så jeg gikk rundt med store magesmerter og var forferdelig kvalm. 

Vi kom nå oss endelig til NY, fikk tatt inn på hotell i 3timer for å sove litt og dusje. Så tilbake til flyplassen og fikk flydd videre til St.Thomas. 

St.Thomas
Da vi kom frem på St.Thomas fikk vi vite at bagasjen vår var forsvunnet, så ingen av oss hadde noe bagasje. Ikke så praktisk å komme ned til 30grader, og bare ha på seg vinterklær. Siden det var søndag var alle butikkene stengt, så det var vanskelig å finne seg nye klær. Tilslutt fant vi en butikk som solgte badetøy og sandaler, så vi i alle fall hadde det. 

St.Thomas var en nydelig øy, som jeg gjerne vil reise tilbake til. Hotellet vi bodde på tilbød gratis buss til Magens Bay, en nydelig strand som tidligere ble kåret til en av verdens topp 10 strender av National Geographic.
Tirsdag morgen la cruiseskipet vårt Oasis of the seas til kai på St.Thomas, og vi kunne endelig komme oss ombord. 3 av 4 fikk også heldigvis bagasjen igjen tirsdag kveld. Deriblant meg, så da var jeg kjempeglad. 

Båten Oasis of the seas var kjempestor og flott, så det var herlig og endelig komme seg ombord. Neste destinasjon var St.Maarten. Siden vi kom oss ombord så mange dager etter vi egentlig skulle var de fleste arrangerte turen i land desverre oppbestilt.

St.Maarten
Siden vi ikke fikk bestilt oss noen tur i land her, gikk vi bare i land på egenhånd. I byen Phillipsburgh var det masse butikker langs strandpromenaden og bakover mot byen. Så her fikk vi shoppet litt. Man fikk gode priser på smykker og ringer med diamanter og andre flotte stener. 
Torsdagen var vi til sjøs hele dagen, så da fikk vi utforsket båten litt mer.
Fredag la båten til kai på Bahamas i byen Nassau. Her tok vi en båt ut til Paradise Island, med det fantastiske Atlantis Resort. Et kjempestort hotell, med flotte omgivelser og mye å finne på både for liten og stor. Ta en titt på linken: Atlantis 
På dette hotellet kunne jeg veldig gjerne tenkt meg og feriert en annen gang.

Bahamas
Lørdag var det tid for hjemreise igjen. Også denne gang ble det litt kluss med fly og slikt da hun som booket om billettene våres i Olso hadde klart og slette retur billettene. Så da måtte vi på nytt stå i kø i 2timer for å få ordnet hjemreise billettene. 
Vi hadde en fin tur når vi først var komt oss på cruiset, men pga alt det som skjedde i begynnelsen av turen ble mye av ferien ødelagt. I tillegg til det jeg har skrevet her, hadde vi også mange andre uhell underveis. En ting er i alle fall sikkert vi kommer aldri til å fly med Continental Airlines igjen. Vi har underveis i ferien og i ettertid også hørt mye negativt om dette selskapet. Det skal visst ikke så mye til før de kansellerer en flygning.
Kan si det var litt deilig når vi endelig var komt oss hjem igjen. Synd ferien vår ble som den ble. Så nå får vi se hvor mye vi evt. kan få refundert av forsikringsselskapet.

post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails